מי שמכיר אותי יודע שאוכל הודי
הוא אחד האהובים ❤ ❤ ❤
מאוהבת בניחוח התבלינים והטעמים
ואוהבת את הפשטות של המטבח הזה
אז לכבוד סדנת בישול הודית שממש תיכף מגיעה
הכנתי אורז משגע עם ירקות וניחוחות של הל וקינמון .
התחדשתי בקדרה מהממת!!!
ותכלס מבחינתי עונת הקדרות רק מתחילה!
בא לך קדרה מהממת כמו שלי דברי איתי…
אורז וירקות בניחוח הל וקינמון?? – מתכון
מה צריך:
1 בצל קצוץ קטן
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1/4 כוס אפונה ירוקה
2 כפיות ג'ינג'ר מגורד
מעט פלפל צ'ילי קצוץ – לפי הטעם
1 מקל קינמון
4 תרמילי הל
1 כפית זרעי קימל
1 עלה דפנה
1 כוס אורז (השתמשתי באורז יסמין אורגני משובח)
2 כוסות מים
2 כפות שמן קוקוס
חופן קשיו קלוי לקישוט
מלח
הכנה:
בקדרה: לחמם שמן ולהוסיף מקל קינמון, תרמילי הל, עלה דפנה וקימל רק עד שמתחילים קולות פיצפוץ
להוסיף: בצל לערבב ולטגן עד שקיפות
להוסיף: ג'ינג'ר וצ'ילי ולערבב
להוסיף: גזר ולערבב עד שמשנה צבע לכתום זרחני (2-3 דקות)
להוסיף אורז ולערבב היטב
להוסיף מים ומלח לכסות ולבשל על אש קטנה כ5-7 דקות עד שהאורז כמעט מוכן
(פשוט לפתוח ולראות)
(פשוט לפתוח ולראות)
להוסיף אפונה.לסגור ולבשל עוד 2 דקות
לכבות אש ולהשאיר עוד 10 דקות סגור
לפתוח ולערבב.
לפזר מעל קשיו קלוי ולהינות מהניחוח המהמם והטעם הנפלא של הודו!