יש רגעים שבהם אני נתקלת בביס מושלם.
ואז
יש בי דחף בלתי נשלט
להכין
עכשיו ומייד
ולשתף
כי הרגעים הקטנים
הם אלו שצריך לאסוף
ולהנות מהם
ולשמוח
גם אם מדובר
בביס אחד קטן ומושלם.
תודה לשרה שאצלה טעמתי את הביס המושלם בהשראתה נולד מתכון.
מתכון לממתק נפלא של שוקולד חלבה:
150 גרם שוקולד מריר 60% (חבילה וחצי)
1 כוס טחינה גולמית
1 תמצית כפית וניל
1/2 כוס שקדים קצוצים קטן
1 כפית מלח גס
גרדה מלימון שלם
הכנה:
בקערה: לשבור שוקולד לקוביות
לשים על סיר עם מים רותחים ולהמיס (בן מארי)
להוסיף טחינה גולמית ולערבב היטב
להוסיף וניל + מלח גס + גרידת לימון ולערבב
להוסיף שקדים קצוצים ולערבב
לשפוך לתבנית אינגליש קייק (חד פעמית שאפשר יהיה לשלוף בקלות)
להקפיא לכמה שעות.
אחרי שקפוא לחלץ בזהירות בשלמותה מהתבנית.
לחתוך לריבועים.
לשמור בקופסא סודית בפריזר.
וברגע המתאים
להינות מהביס המושלם.