כרוב ענק גדל בגינה שלי.
וזה בול הזמן המתאים להכין כרוב כבוש פרוביוטי.
ולמה להכין כרוב פרוביוטי?
כי הכרוב הכבוש מכיל פרוביוטיקה טבעית.
מלאנתלפים חיידקים (מהסוג שטוב לנו) מעולים למערכת העיכול ולחיזוק המערכת החיסונית.
כדאי לאכול כל יום כפית כרוב כבוש בארוחה.
לשיפור מערכת העיכול, פלורת המעי, גאזים ונפיחויות.
לא תאמינו כמה שזה קל להכנה!!!
איך מכינים:
- קוצצים את הכרוב דק ושמים בקערה גדולה.
- על כל ק"ג כרוב כף אחת של מלח.
- לשים היטב את הכרוב במלח.
- הכרוב מתחיל להגיר נוזלים – מעולה!
- נותנים לו לנוח קצת בקערה 10-30 דקות ככה.
- הוא מוציא עוד נוזלים (ככל שהכרוב טרי יותר יהיו יותר נוזלים)
- מוסיפים תבלינים אני אוהבת רק פלפל שחור שלם.
- אפשר זרעי קימל, כוסברה, שום, צ'ילי …מה שאוהבים.
- מכינים צנצנת מעוקרת (ממלאים במים רותחים ושופכים)
- דוחסים חזק את הכרוב לצנצנת.חשוב !!!
- המיים שיצאו מהכרוב צריכים לכסות את כל הכרוב שבצנצנת.
- והכרוב חייב להיות ממש דחוס בצנצנת.
- הכרוב חייב תמיד להיות מכוסה במיים!!!
תמיד רושמת על הצנצנת את התאריך שהכנתי…כי אין לי סיכוי לזכור…
עכשיו סבלנות!
אחרי שבוע הכרוב כבר חמוץ .
אבל בשביל החיידקים צריך לחכות בסביבות 6-4 שבועות
אחרי שהכרוב מוכן מעבירים לצנצנת מעוקרת למקרר יחד עם הנוזלים.
במקרר הוא נשמר לכמה חודשים…אם לא מתחסל…
אחרי שבוע הכרוב כבר חמוץ .
אבל בשביל החיידקים צריך לחכות בסביבות 6-4 שבועות
אחרי שהכרוב מוכן מעבירים לצנצנת מעוקרת למקרר יחד עם הנוזלים.
במקרר הוא נשמר לכמה חודשים…אם לא מתחסל…
לי במטבח יש קדרת חרס מיוחדת להחמצה
אם תרצו לדעת יותר דברו איתי בשמחה