גשם בחוץ…מבול
האש בקמין דולקת
אני יכולה לשבת שעות לבהות בלהבות
קערת מרק חורפי וסמיך
אושר גדול!
בול מתאים למרק שורשים של חורף (בהשראת מתכון ישן מהעיתון)
מה צריך:
1/2+1 כוס עדשים (אני שמה חצי כתומות חצי ירוקות) משרה לכמה שעות עד לילה ומסננת
2 כפות שמן זית
2 גזר קוביות קטנות
2 בצל קצוץ קטן
1 שורש פטרוזיליה קצוץ קטן
1 שורש סלרי קצוץ קטן
4 שיני שום קצוצות
עלה מרווה
ענף רוזמרין
פלפל חריף – לפי הטעם
1 עגבנייה
2 כפות שורש ג'ינג'ר מגורד
חתיכת דלעת בינונית בקוביות קטנות
1/2 כף כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס
חופן עלי מנגולד קצוצים
הכנה:
בסיר גדול: שמן זית בצל, גזר, שורשים, שום, פלפל חריף, מרווה ורוזמרין.
לאדות כעשר דקות.
מוסיפים את העדשים ומערבבים.
מוסיפים מים (בערך 3 ליטר) ומביאים לרתיחה.
כשרתח מוסיפיםה עגבנייה חצוייה לשניים, ג'ינג'ר, דלעת, וכורכום.
מכסים ומבשלים עד שהכל ממש ממש רך ומסמיך. מוסיפים מלח ופלפל שחור.
אני אוהבת לטחון חצי מהמרק (בבלנדר מוט).
מוסיפים עלי מנגולד קצוצים ומבשלים עוד עשר דקות.
הכי כיף לאכול כשגשם בחוץ…