עכשיו יום העצמאות – חג המנגל
כמו רוב החגים אצלינו גם יום העצמאות סובב סביב העניין החשוב מכל – אוכל.
ואוכל זה סבבה מבחינתי –
אבל מה הקטע עם כמויות הבשר המטורפות האלו???
תפיסת העולם האיורוודית בכלל לא מטיפה לצמחונות או טבעונות.
במצבים מסוימים מומלץ לאכול בשר ובמצבים אחרים עדיף להימנע.
הכל תלוי במטופל, במצבו ובמערכת העיכול שלו.
עם או בלי בשר בחג הזה טחינה תמיד הולכת.
וגם בטחינה אפשר להפתיע ולכבוד החג למלא אותה הפתעות ירוקות ומפתיעות.
טחינת הפתעות ירוקות:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 מיץ מלימון שלם
1 שן שום כתושה
1 כפית דבש
פלפל חריף לפי הטעם
מלא ירוקים:
1/4 כוס בזיליקום
1/4 כוס שמיר
1/4 כוס פטרוזליה
1 בצל ירוק
מלח
1/2 כוס מיים (או יותר תלוי כמה סמיך אתם אוהבים)
בבלנדר: לערבב הכל ולטעום. אם סמיך להוסיף עוד קצת מיים.
אני אוהבת שזה קצת מתקתק וקצת חרפריף…גם וגם…