אזוקי…קיטנייה קטנה ואדומה…אחת השוות…שהכי כיף להכין איתה בולונז טבעוני ומהמם.
אז הנה כל מה שרציתם לדעת על אזוקי:
- כוכבת ביפן כבר 4000 שנה…
- בסין ויפן מכינים ממנה מלא קינוחים…
- מלאה בברזל.
- קלה לעיכול.
- מלא סיבים תזונתיים.
- מלאה נוגדי חמצון.
- ביפן השיקו פעם פפסי בטעם אזוקי…
המתכון ממש דומה למתכון שלי : "כמו בולונז- משבבי סויה"
בולונז אזוקי:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ קטן
1 מקל סלרי קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
1 גזר מגורד
1 קופסא עגבניות מרוסקות (motti)
2 כוסות שעועית אזוקי מבושלת וטחונה גס (אפשר רק למעוך כמו פירה)
1 כף גדושה רסק עגבניות
1/2 כוס מיים רותחים
בזיליקום או טימין – תלוי בעונה
מלח ופלפל שחור גרוס
כף פפריקה
עלה דפנה
מעט צ'ילי אם אוהבים חריף
הכנה:
במחבת גדולה: שמן זית ולטגן בצל, שום, סלרי וגזר – עד שקיפות של הבצל.
להוסיף קופסא עגבניות מרוסקות ולבשל כמה דקות.
להוסיף שעועית טחונה ולערבב.
להוסיף רסק עגבניות ולערבב.
להוסיף 1/2 כוס מיים רותחים.
מלח, פלפל , פפריקה ועלה דפנה ומי שאוהב צ'ילי .
להוסיף בזיליקום בקיץ- ומעט טימין בחורף.
כשרותח לכסות, להנמיך אש ולבשל על אש קטנה 20-30 דקות .
הולך מעולה עם ספגטי מכוסמין!!!