דילוג לתוכן
  • 054-7467071
Facebook-f Instagram Youtube
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
תפריט
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
קדרת ירקות שורש וערמונים
ראשי ♥ מתכונים לסתיו ♥ קדרת ירקות שורש וערמונים

מחר שישי…שישי שמזמין קדרה…איזה כיף שחורף בחוץ!

והקדרה השווה מכולן…קדרת ירקות שורש וערמונים…

אושר!!!

img_6670
לבשל בריא- קדרת ירקות וערמונים

קדרת ירקות שורש וערמונים:

מיקס של ירקות שורש תלוי בגודל הקדרה שלכם ובמה שאתם אוהבים:

כדאי שיהיו ירקות קטנים ביותר:

תפו"א, בטטה, גזר, סלק, בצל, שומר – שטופים ושלמים (אם קטנים שלמים ואם גדולים מדי אז לחתוך גס).

6 שיני שום גדולות – לא לקלף

1 או 2 שקיות ערמונים קלופים

פלפל חריף

עשבי תיבול: ענף רוזמרין, טימין, מרווה

כפית גרגרי פלפל שחור שלמים

מלח גס

עלה דפנה

חבילת מנגולד קצוץ גס.

3 כפות שמן זית + כף שמן זית

הכנה:

במחבת ממש גדולה לחמם שמן זית ולהוסיף את כל הירקות (מלבד המנגולד), עשבי תיבול והערמונים.

מאדים 5-10 דקות ומערבבים מדי פעם – עד הזהבה.

מוסיפים מיים רותחים עד חצי גובה של הירקות, מלח, עלה דפנה וגרגרי פלפל שחור.

מכסים ומביאים לרתיחה – מבשלים 5 דקות.

מעבירים לקדרה מכסים ולתנור חם 180 מעלות.

בתנור כשעה.

בנתיים במחבת: לחמם כף שמן זית ולאדות עלי מנגולד עד שמתרככים.

מוצאים קדרה מהתנור בודקים מצב הירקות (תלוי בגודל ובתנור).

כשכמעט רכים: מוסיפים בין הירקות עלי מנגולד – סוגרים לעוד כ 20 דקות בתנור.

שבת שלום!

img_6679
קדרה חורפית ובריאה
  • הדפסה
פורסם ב: Uncategorized, בלוג, חורף, כל המתכונים, סתיו, ערב, צהריים
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • עוגת שכבות טבעונית מלאת סטייל ???
  • גלאט תפוחים חגיגי???
  • פוקצ'ת אהבה כוסמין ענבים ונענע???
  • כנאפה של קיץ מהגינה?
  • מרק ברוקולי בשתי דקות???
  • סלט של חורף
  • בורקס תרד צבעוני ושמח ? ? ?
  • טופו כרשה ובוטנים מתכון מזיכרון ???
  • מאפה עדשים נפלא ממש
  • פסטת אורז מתכון בזק לקיץ☀️☀️☀️
יצירת קשר

אילת שנהב
קיבוץ שדה נחמיה
טל. 054-7467071
מייל. ayellet.shenhav@gmail.com
פייסבוק

לתקנון האתר

חיפוש באתר
site by dn-design | כל הזכויות שמורות לאילת שנהב ®2018
גלילה לראש העמוד