לכל מי שפטריות מביאות לו שמחה…חגיגה מושלמת ליום חורפי. בסיר אחד.
מרק חגיגת פטריות (4 מנות):
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ קטן
1 כרישה קצוצה דק
סלסלת פטריות שמפניון פרוסות גס
עוד חופן פטריות שאתם אוהבים (או חבילת שימגי' או 3 חורש או 2 פורטבלו או 4 יער)
2-3 כפות פטריות מיובשות שאתם אוהבים (אוזן או שיטאקה או פורציני) – להשרות במיים רותחים 10 דקות
כף עלי טימין (חובה-הולך מעולה עם פטריות)
1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
4 כוסות מיים
מלח ופלפל שחור גרוס
1/4 כוס גריסים (מושרים במיים לפחות שעתיים עדיף לילה)
הכנה:
בסיר: לחמם שמן זית ולטגן בצל וכרישה כמה דקות תוך ערבוב רק עד שקיפות.
להוסיף: פטריות טריות, טימין ופטרוזליה- לערבב 2 דקות.
להוסיף: מיים רותחים ופטריות מיובשות.
לתבל במלח ופלפל שחור גרוס.
לבשל 10 דקות.
בלנדר מוט: לטחון כחצי מהמרק.
להוסיף: גריסים ולבשל עד שמתרככים. (אם השרתם כל הלילה זה די מהר).
חגיגה!!!