מתכון נהדר מתוק ובריא, של לימור תירוש, ליופי של עוגות קטנות של תפוח.
5 דקות הכנה. מתאים בול למשהו קטן מתוק.
עוגות תפוח מתוקות:
1+1/2 כוס קמח כוסמין (70%) מנופה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
3/4 כוס סוכר קנים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס רסק תפוחים, ללא תוספת סוכר
1 כוס מיץ תפוחים
1 תפוח עץ סמית מגורר עם הקליפה
לציפוי: 2 כפות סוכר קנים + 1/2 כפית קינמון טחון
הכנה:
מחממים תנור ל- 190מעלות.
בקערה:מערבבים קמח מנופה, סודה לשתייה, אבקת אפיה, קינמון ומלח.
בקערה:סוכר, שמן זית, רסק תפוחים ומיץ תפוחים עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים תפוח עץ מגורר ומערבבים היטב.
מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח המנופה לבלילה ומערבבים מעט.
משהים עשר דקות להתייצבות.
משמנים את התבנית בשכבה דקיקה של שמן זית. ממלאים בבלילה ואופים 20 דקות.
כמה דקות שיתקרר וטובלים כל עוגה חמימה בסוכר וקנמון.