חזרתי מתאילנד באטרף על אוכל תאילנדי…
נשאר לכם אורז מאתמול ואתם לא יודעים מה לעשות איתו?
אורז תאילנדי…ברור…
אורז תאילנדי עם ירקות – הכי קל – הכי מהיר – הכי פשוט – וטעים שחבל על הזמן…
אורז תאילנדי
2 כוסות אורז מבושל וקר
2 כפות שמן
2 שיני שום קצוצות קטן
2 בצלי שאלוטס או חצי בצל סגול קצוצים קטן
1 ביצה
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 כפות שעועית ירוקה קצוצה קטן
1/4 כוס אפונה ירוקה
1 עגבנייה קטנה קצוצה לקוביות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 כפות רוטב סוייה
1/4 כפית פלפל לבן
הכנה:
בווק:
על אש הכי גדולה לחמם שמן
לטגן בצל ושום דקה
להוסיף ביצה ולקשקש היטב עד שיבשה
להוסיף גזר ושעועית ולערבב 2 דקות
להנמיך להבה ולהוסיף בהדרגה אורז תוך כדי ערבוב מתמיד, למשך 2 דקות.
להוסיף אפונה ולערבב. להוסיף עגבנייה ולערבב.להוסיף פלל לבן ולערבב.
להוסיף רוטב סוייה ולערבב לעוד דקה.
להוסיף בצל ירוק לערבב ולכבות.
טיפים שיעזרו לכן להצליח:
- אורז שבושל מראש והתקרר וממש לא אורז חם…עדיף אורז מאתמול.
- לפני שמכניסים את האורז למחבת יש להפריד את הגרגרים בידיים רטובות שלא יהיו גושים.
- לחתוך את הירקות ממש קטן ואז הבישול ממש קצר.
- להקפיץ שתי מנות יחד לא יותר אחרת הכל נדבק.
- אפשר להוסיף קוביות טופו או עוף מיד אחרי הבצל.
- חופשי תגוונו בירקות אפשר ברוקולי, כרובית, כרוב.