מאז ומתמיד אני אוספת מתכונים…יש לי גזרי עיתונים עתיקים…פינות ממפיות חובקות
עולם…פתקים בכל הגדלים…תמיד שמחה לגלות מתכונים חדשים.
והנה גיליתי מתכון חדש של לימור תירוש המדהימה – מקלות כוסמין יאמי!!!
היו אצלי אורחים חשובים…חוסל…עד המקל האחרון…
מתכון למקלות כוסמין :
1 כף זרעי צ'יה
1/2 כוס מים קרים
1+2/3 כוס קמח כוסמין
1 כף שומשום
כפית וחצי שמרים יבשים
1/4 כוס מים רותחים
חצי כפית
לציפוי: שמן זית, מלח ועשבי תיבול שאוהבים: רוזמרין, קצח,שומשום, צ'יה, פרג….
הכנה:
בקערה: מערבבים צ'יה וחצי כוס מים לחצי שעה. לערבב.להוסיף מים רותחים.
במיקסר: קמח, שומשום, שמרים – לערבב למזוג צ'יה וללוש. להוסיף מלח וללוש 10 דקות.
לשמן את כדור הבצק במעט שמן זית ולכסות להתפחה כשעה.
תנור: 190 מעלות.
ידיים: אם צריך לקמח קצת וליצור כדורים קטנטנים. לגלגל לנחשים דקים.
בתבנית: נייר אפייה לסדר את המקלות עם רווח בינהם. להבריש בשמן זית ולפזר מלח ועשבי תיבול שאוהבים.
לאפות כ 15 דקות עד הזהבה.
ואם נשאר: לשמור במקרר אחרת מאבד מהקראנץ'.
והכי כיף עם הפסטו המושלם הזה