תרד תמיד מזכיר לי פופאי.
ופופאי מת על תרד.
ואז הוא נהייה חזק כזה ומנצח את כולם.
ולי יש עכשיו תרד בגינה שאם לא קוטפים אותו הוא נהייה חזק כמו פופאי ומשתלט פה על כולם….
וחוצמזה…תרד זה טעיםםםם…והכי פשוט להכין…וביחד עם הבצק כוסמין = שילוב מנצח!
לבשל בריא זה כיףףףף
מתכון ל 4 פיצות:
500 גרם קמח כוסמין
1 כף סוכר קנים
1/2 כף שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
1/2 כף מלח
11/4-11/2 כוסות מיים פושרים
לבצק:
במיקסר: לערבב קמח עם סוכר ושמרים
להוסיף כף אחר כף סה"כ 3 כפות שמן זית ולערבב
להתחיל להוסיף מיים בהדרגה…כמות המיים משתנה בין סוגי הקמח השונים. אז פשוט תוסיפו לאט לאט עד שנוצר כדור בצק והוא לא צריך להיות דביק.
להוסיף מלח וללוש כ- 5-10 דקות
המרקם של הבצק צריך להיות רך ונעים – לא דביק מדי ולא קשה. אז תלושו!
אני מכינה את הבצק ומחלקת ל- 4 כדורים, עוטפת היטב בניילון ומשאירה במקרר.
לתרד:
חבילת תרד גדולה שטופה קצוצה גס (או תרד מהגינה – מוזמנים בכיף)
2 בצל גדול פרוס לעיגולים דקים
3-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
במחבת גדולה לחמם שמן זית ולטגן בצל עד למידה שאוהבים (אני אוהבת זהוב כזה).
להוסיף תרד שטוף ולערבב רק 2-3 דקות להוסיף מלח ופלפל ולכבות.
כשרוצים לאכול…ורוצים…מוציאים את הבצק מהמקרר…מרדדים ממש דק על משטח מקומח ומניחים על נייר אפייה.
מחממים תנור 250 מעלות.
שמים את התרד על הבצק המרודד.
ומכניסים לתנור הכי חם שיש לכם (ואם יש אבן לפיצות יותר שווה) ממש לכמה דקות
הבצק הדק נאפה ממש מהר!!!
פשוט לבשל בריא…לא?
אוהבי תרד כמוני??? הנה עוד מתכון עם תרד