שבועות זה חג לבן.
איזה יופי של צבע!
מלא אסוציאציות: טוהר, תמימות, קדושה, רוגע, פשטות, הארה, נקיון, מרפא, שלווה,
צניעות, כלות, רוחניות, רעננות, התחדשות, חגיגיות….
אוהבת לבן.
אז מבחינתי שבועות זה לבן ואפשר גם בלי גבינות.
הנה מתוק ולבן ורגוע ופשוט, צנוע ורענן…וטעיםםםםם לשבועות…ולא תמים בכלל…
מתכון לטפיוקה בחלב קוקוס בניחוח תאילנדי (6 מנות)
1 כוס פניני טפיוקה קטנות
לרוטב קוקוס:
3 כוסות חלב קוקוס
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
שורש או עלי למון גראס (אפשר גם מיובש לחליטות)
רק למי שמכיר מטבח תאילנדי 2-3 עלי כפיר ליים
2 כפות סירופ מייפל טבעי
1/4 כפית מלח
גרדת לימון מלימון אחד (אפשר יותר אם אין למון גראס)
לרוטב פירות יער:
1 כוס פירות יער קפואים
4 כפות מיץ לימון
4 תמרים מגולענים
1/2 כוס מיים
לקישוט ויופי :
1 כוס פירות יער קפואים
1/4 כוס קוקוס קלוי (לקלות כמה דקות במחבת בזהירות רק עד שמזהיב)
הכנה:
להכנת הטפיוקה:
בסיר: הרבה מיים רותחים לבשל כמו פסטה בערך 8-10 דקות. עד שהפנינים נהיות שקופות וצפות. מייד לסנן. ומייד להעביר לקערת מיים קריםםםם!!! חשוב מאד אחרת הפנינים ימשיכו להתבשל ויאבדו צורה ומרקם. דקה עד שתיים במיים הקרים ולסנן.
להכנת רוטב קוקוס:
הכי כדאי להכין מראש ולקרר.
בסיר: חלב קוקוס, ג'ינג'ר מגורד, למון גראס, למי שמכיר – עלי כפיר ליים, מייפל ומלח. לבשל על אש קטנה 5 דקות (לא להרתיח!). לכבות אש, להוציא עלי כפיר ולמון גראס ולהוסיף גרדת לימון. לקרר היטב.
להכנת רוטב פירות יער:
גם הכי כדאי להכין מראש ולקרר.
בבלנדר: 1 כוס פירות יער, מיץ לימון, תמרים, ומיים. לערבל לרוטב אחיד.
להרכבת המנה:
אפשר בקערה גדולה או במנות אישיות.
הכי יפה ופוטוגני בכוסות שקופות.
לערבב פניני טפיוקה עם רוטב קוקוס.
להוסיף פירות יער
להזליף רוטב פירות יער
לקשט בקוקוס קלוי
ולהגיש מייד אחרת הכל מתקשה ופחות כיף
חשוב!!!
אם משאירים את הפנינים בתוך החלב קוקוס במקרר אז המרקם של כל המנה משתנה. במקום פנינים עדינות שצפות להנאתן בחלב קוקוסי בניחוחות תאילנדים תקבלו מרקם שונה. הפנינים ממשיכות לספוג את הנוזלים והמרקם נהיה מוצק יותר ואחר.
יותר כיף לאכול מייד אחרי שמרכיבים את המנה!
לבחירתכן…
פנינים לבנות בארומה תאילנדית= הגעתם לגן עדן…..(או לפחות קרוב…)
ואם אתן רוצות לדעת יותר על טפיוקה וגם מתכון מלוח לטפיוקה
רוצות להכיר עוד מתכונים תאילנדים פשוטים וקלים? הכנסו לפה!