אוהבת להרגיש את חילופי העונות. להקשיב לטבע בכל המובנים שלו. מתחלפת עונה…מתחלפת ארוחת הבוקר שלי…לבשל בריא זה כיף!
חזרתי ללחמניות אהובות במיוחד.לחמניות בריאות בלי קמח!!!
הן כל כך קלות. קלות לעיכול וקלות להכנה שאף אחד…אבל אף אחד… לא יכול להגיד שלא מצליח לו…והן שילוב מושלם לממרח בריא כמו הפסטו המושלם הזה.
הן בלי קמח (זאת אומרת בלי גלוטן), ובלי שמן ובלי סוכר… מה שמזכיר לי קצת את אמא של בעלי(חמתי???ככה אומרים) שתמיד יש לה עוגות בלי…בלי קמח…בלי סוכר…בלי שמן…בלי…בלי עוגה???
מה כן יש בלחמניות?
יש בהן קמח שקדים. שזה בעצם שקדים שגרוסים דק דק לקמח.
קונים בחנויות טבע.
ופסיליום.
פסיליום הוא תוסף תזונה שמופק מקליפות זרעי לחך (ועוזר בטיפול בבעיות מעיים). קליפות הפסיליום טחונות ובעצם סופחות מלא מיים ומחברות בן המרכיבים. אז אי אפשר לוותר עליו.
קונים בחנויות טבע.
המתכון מכאן
אני אופה בתבנית שקעים. לפעמים גדולות הפעם קטנות.
בכל מקרה טעים ובריא! מכינה הרבה ומקפיאה. ואוכלת את כולן!!!
1+1/2 כוסות קמח שקדים
5 כפות פסיליום
2 כפיות אבקת אפייה (בלי אלומיניום עדיף)
1 כפית מלח
2 כפות חומץ תפוחים
2 ביצים
1 כוס מיים רותחים!!!
הכנה:
בקערה: לערבב קמח שקדים, פסיליום, אבקת אפייה ומלח.
להוסיף ביצים וחומץ תפוחים ולערבב .
להוסיף כוס מיים רותחים ולערבב.
קסם: נהיה בצק!
לשמן תבנית סיליקון של מאפינס בשמן זית ולמלא בבצק.
לאפות בתנור בחום 175 מעלות בערך 45 דקות.
נפלאות!