מכירים טפיוקה?
1. הטפיוקה הם בעצם כדורים לבנים שנראים כמו פנינים
2. מיצרים אותה משורש מניהוט (קסאווה /יוקה ) מיובש ויש גם קמח טפיוקה
3. טפיוקה זה בעצם עמילן ולכן יש בה בעיקר פחמימות
4. אין בה ערכים תזונתיים גבוהים
5. מתאימה למי שרגיש לגלוטן
6. טובה בעיקר למי שצריך להעלות במשקל …כן…יש גם כאלו…
7. מתכון הודי לטפיוקה בגרסה מלוחה!
מלא פחמימות! ישששששש!!!!
מתכון:
1 כוס טפיוקה מושרת לכמה שעות ומסוננת ומיובשת
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 כפית זרעי כמון
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
פלפל צ'ילי חריף קצוץ לפי הטעם
1/2 כוס בוטנים קלויים קצוצים
1/4 כוס קוקוס טחון
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן קוקוס
1 כף כוסברה קצוצה
מלח
הכנה:
במחבת: לחמם שמן ולטגן לרגע זרעי כמון, להוסיף ג'ינג'ר וצ'ילי ולערבב דקה.
להוסיף קוביות תפוחי אדמה מבושלים ולערבב 2-3 דקות.
להוסיף טפיוקה מסוננת ולערבב רק עד שהכדורים מתחילים להיות שקופים!!!
להוסיף בוטנים, קוקוס ומלח לערבוב קל. ולכבות !
להזליף מעל מיץ לימון
לפזר כוסברה
ולאכול חם ומייד.
לא הכי פוטוגני…אבל למי איכפת…מלא פחמימות…ויאמי!!!