הכי יום לקדרה!
ארוחה שלמה בקדרה אחת!
הכי כיף להכניס לתנור בבוקר
לחזור בצהריים בגשם
ולהתכרבל עם קדרה.
מתכון לקדרה שהיא ארוחה שלמה:
1 בצל גדול חתוך גס
3 שיני שום קלופות
3 גזרים חתוכים גס (היה לי גזר צבעוני ומהמם מהשדה!)
1 בטטה חתוכה גדול או 2 בטטות קטנות עם הקליפה
2 תפו"א חתוכים לרבעים
חתיכה דלורית מקולפת בחתיכות גדולות
*1 כוס גרעני כוסמין (עדיף להשרות לילה-הערה בסוף)
*1/2 כוס שעועית מש (עדיף להשרות לילה-הערה בסוף)
1 כף רוטב סוייה
2 כפות סילאן
8 זרעי פלפל אנגלי שלם
1/2 כפית זרעי כוסברה
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית מלח
חתיכת פלפל חריף למי שאוהב
*4 כוסות מיים רותחים (הערה בסוף)
2 כפות שמן זית
בקדרה:
2 כפות שמן זית
מעל: בצל ושום
מעל: חיטת כוסמין
מעל: גזר, תפו"א, בטטה
מעל:מש
4 כוסות מיים רותחים
מעל: סויה, סילאן, מלח, כוסברה, כמון, פלפל שחור וצ'ילי
לתנור
עכשיו תלוי בכם
230 מעלות ל2-3 שעות ככה
או
160 מעלות 3-4 שעטת
או
חום נמוך כל הלילה
*הערה בקשר למיים- אני הכנתי בקדרת חרס אבל כל סיר או קדרה שתכניסו לתנור יהיה קצת שונה בנוגע לכמות המיים.
תבדקו אחרי שעה וחצי ככה שלא חסר מיים, אם חסר תוסיפו אם יש יותר מדי תגדילו את חום התנור.
* הערה בקשר להשריה- תמיד עדיף להשרות. ההשרייה מסייעת לעיכול ועוזרת לספיגה טובה יותר של ויטמינים ומינרלים מהדגן והקטניה.
מי שפחות מאורגן אפשר להקפיא אחרי השרייה ואז יהיה לכם זמין מתי שבא!