האוכל שלי.
3 תנאים חייבים להתקיים:
10 פלפלים קטנים למילוי מנוקים מגרעינים
1 כוס עדשים חומות מושרות ללילה ומסוננות
2 כוסות בורגול
2 בצל קצוץ קטן
2 קופסאות עגבניות חתוכות קטן (אני אוהבת של mutti)
1 רסק עגבניות
3 כפות + 2 כפות שמן זית
2-3 כוסות מיים רותחים
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
בבלנדר: לטחון עגבניות למחית.
בסיר: לחמם 2 כפות שמן זית ולהוסיף מחית עגבניות לבשל 3 דקות. להוסיף רסק עגבניות, מלח ופלפל 2 כוסות מיים ולבשל עוד 5-7 דקות.
במחבת: לחמם 3 כפות שמן זית ולטגן בצל עד הזהבה. להוסיף כורכום ולערבב טוב טוב לדקה. להוסיף בורגול ולערבב טוב טוב 2 דקות. להוסיף עדשים מסוננות ולערבב 3 דקות. להוסיף מלח ופלפל שחור ולכבות.
למלא פלפלים ולהעמיד יפה למסדר בסיר.
לשפוך מעל את רוטב העגבניות ככה שיגיע עד גובה הפלפלים. אם צריך אפשר להוסיף עוד מיים.
מעל כל פלפל לשפוך 2 כפות מהרוטב.
לבשל על אש קטנה עד שהפלפלים מתרככים, בערך 30-40 דקות.
לכבות ולהשאיר את הסיר סגור עד הזלילה.