ממש אוהבת קישים (אוהבת שהבצק דק דק וקריספי בקצוות)
ממש אוהבת תרד (אוהבת שהמלית עדינה ונימוחה כזאת)
שילוב מנצח
פשוט
ובריא
יופי של ארוחת ערב!
מתכון:
לבצק (מבוסס על בצק לטארט שזיפים של "ביסים"):
11/2 כוסות קמח כוסמין
1/3 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר קנים
2 כפות חלב אורז
מערבבים הכל במיקסר לבצק (אם חסר מוסיפים עוד קצת מהחלב) ומרפדים תבנית קיש (מתחילים מהדפנות ואז בתחתית)
יוצא בצק דק דק ועדין עדין
למלית:
2 בצל גדול פרוס לעיגולים
2 כוסות עלי תרד בייבי
2 ביצים
1/2 כוס חלב קוקוס
2 כפות פטה עיזים מפוררת
1/8 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
במחבת: 2 כפות שמן זית לחמם ולטגן בצל עד הזהבה. להוסיף עלי תרד, מלח ופלפל לערבב ולכבות
בקערה: לערבב – ביצים, חלב קוקוס, פטה ואגוז מוסקט ומעט מלח ופלפל
לסדר את התרד והבצל בתבנית על הבצק, לשפוך מעל את הבלילה ולאפות בחום 180 עד שהבצק מזהיב