והמוטו – להכין לבד- אבל שיהיה ממש אבל ממש פשוט!
כשקונים ממרחים תעשייתים הם מלאים בחומרים משמרים!
כל מה שתכינו לבד בבית יהיה הרבה יותר בריא והרבה יותר טעים – זה בטוח!
1. ממרח זיתים (קונים זיתי קלמטה מגורענים כבר ושמים בבלנדר עם שן שום קצת טימין מלח ופלפל – יוצא משו משו!)
2. גאוקמולי (אבוקדו חתוך לקוביות, מעט עגבנייה חתוכה קטנטן, בצל סגול חתוך קטנטן, מיץ לימון, מלח, פלפל- כוסברה ופלפל חריף למתקדמים)
3.טחינה ורודה (אהובה על כל הבנות….לאפות סלק בנייר כסף או לאדות עד שרך – בבלנדר עם טחינה, לימון, מיים קרים, מלח,פלפל)
4. פסטו (שיכול להיות ממרכיבים אחרים מלבד בזיליקום כמו פטרוזליה או כוסברה שקדים. אגוזי מלך או אפילו ערמונים – יוצא מעולה)
5. מטבוחה (אהוב במיוחד בקרב הקהל הביתי – מבשלת פעם ב….קיץ בערך…סיר ג-ד-ו-ל )
6. לאוהבי ממרח בוטנים עדיף להכין לבד ממש ממש קל (בבלנדר – 2 כוסות בוטנים קלויים ללא מלח וקליפה, קצת מלח, כף דבש וכף שמן חמניות או קנולה – עדיף שמן לא מזוכך) יוצא ממש אבל ממש טעים!
7. ממרח לאוהבי קישואים (כמוני) וגם לאלו שלא (הבנות שלי) להשרות 1/4 כוס קשיו במיים ללילה (או שעה במיים רותחים), לחתוך 3 קישואים ולערבב עם שמן זית ולאפות עד שמשחימים, בבלנדר: קישואים אפויים, קשיו מסונן, שן שום כתושה, מלח ופלפל) 3 בנות שטעמו אהבו …עד ששמעו שיש בזה קישואים…
8. ממרח עדשים כתומות קלי קלות (מבשלים 1/2 כוס עדשים עם בצל חתוך גס ושן שום עד שרך מסננים ולבלנדר ביחד עם קצת שמן זית, טחינה ומיץ לימון) הבנות הטועמות אהבו הכי!
9. ממרח שאני ממש אוהבת (אז מה אם אני לא צריכה סנדוויץ לבית ספר?)
ממרח אפונים (לבלנדר: 1/2 כוס אפונה קפואה שהפשרתם- אוהבת את העדינה – כף טחינה גולמית, כף מיץ לימון, כף שמן זית מלח ופלפל)
10. ואחד מתוק לקינוח למתקדמים – ממרח חלבה שוקו (מערבבים 2 כפות טחינה גולמית, 1 כף סילאן, 1כפית קקאו) יאמי! הנסייניות חובבות השוקולד סטייל נוטלה אמרו "בסדר"… טעם של חלבה…וליקלקו הכל…יש!