אוהבת להיתקל לגמרי במקרה בדברים שמשמחים אותי.
יצאנו אני, הכלבה והאופניים לסיבוב
ואז
בגינה שלי
מאחורי הבית
ראיתי איש
האיש לבוש שחורים
עם סכין ביד
קוצץ
וממלא במרץ
שק מלא עלים
מהגינה.
עילט בערבית
עולש בעברית
גדל לי בגינה
מאחורי הבית!
גם אני קטפתי – שטפתי – קצצתי – בישלתי – סחטתי – טיגנתי – ערבבתי ותיבלתי
יצא חבל על הזמן!
מרכיבים:
500 גרם עולש בר קצוץ דק (אפשר וכדאי ממש להכין גם עם מנגולד)
1 בצל גדול קצוץ קטן
1 עגבניה ללא קליפה קצוצה
מלח ופלפל
הכנה:
שמים את העולש בסיר גדול עם מים רותחים ומבשלים 1/2 שעה מסננים טוב טוב וסוחטים שאריות מים
אם מכינים עם מנגולד שמים בקערה וחולטים עם מים רותחים 2 דקןת מסננים וקוצצים דק
מטגנים בצל עד ששחום, מוסיפים עגבנייה ומבשלים 10 דקות
מוסיפים את העולש/מנגולד ומבשלים עוד 5-10 דקות.
צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן