קציצות עדשים משגעות ברוטב עגבניות
זמנים משוגעים
מצריכים קציצות משגעות
???
מה צריך:
1 כוס עדשים שחורות אני משרה לילה בסיר עם הרבה מים (אפשר להשרות גם פחות) אחרי השרייה שוטפת ומבשלת עד שרך
1 בצל סגול בינוני (אפשר גם לבן)
1/2 כוס פטרוזיליה
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
1 זוקיני או קישוא מדורג גס (אפשר להחליף בדלעת)
1/2 כוס קוואקר דק
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
5 עגבניות גדולות לטחון בבלנדר (אפשר גם שימורים עגבניות חתוכות דק מוטי)
1 כף רסק עגבניות
1 בצל קצוץ קטן
2 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
כוס מים רותחים
הכנה:
במעבד מזון:
2 כוסות מהעדשים המבושלות (השאר יכנסו תיכף)
בצל, שום, פטרוזיליה, שמן זית
***חשוב לטחון היטב לעיסה ממש חלקה ללא חתיכות
בקערה:
שאר העדשים המבושלות השלמות, עיסה שטחנו בבלנדר, זוקיני מגורד, קוואקר, מלח ופלפל שחור גרוס
לערבב
לטעום
אם טעים מעולה – ממשיכים הלאה אם חסר תיבול מוסיפים (זה שלב שאפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים: כמון,צ'ילי,פפריקה…)
בידיים רטובות: מכדררים כדורים קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג (זוכרים מה זה??????)
בתבנית: נייר אפייה ולסדר עליו את הכדורים
להזליף שמן זית
תנור חם: 200 מעלות להכניס תבנית ולאפות כ 15 דקות עד השחמה
להוציא את התבנית
בעדינות ממש להפוך את הקציצות בעזרת מזלג לצד השני (ממש בעדינות שלא יתפרקו)
ולאפות עוד כ 10 דקות
עד שהן שזופות ויפות
בנתיים
מכינים רוטב:
במחבת גדולה:
שמן זית לטגן בצל עד שקיפות (לא הזהבה…שקיפות)
להוסיף שום קצוץ ולערבב דקה
להוסיף עגבניות טחונות ולבשל כ 5 דקות עד שמתחיל להסמיך
להוסיף רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור גרוס ולערבב
לבשל כ 5 דקות
להוסיף כוס מים רותחים (תלוי כמה סמיך תרצו את הרוטב) לערבב ולבשל עד הסמיכות הרצוייה.
הקציצות והרוטב מוכנים בערך באותו הזמן
זה הזמן להניח אותן בעדינות ברוטב
לבשל 2-3 דקות
ולזלול
קציצות מושששששששששששש!
צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן