קיש קישואים ומוצרלה
זה קיש עם סיפור
או סיפור עם קיש?
בלילות אני חולמת על מתכונים. קישואים. וירקות. ???
בעודי מהרהרת בלילה על מתכון לשבועות נזכרתי בקישוא הראשון שמחכה לי עכשיו בגינה
קישוא הביכורים שלי.??? שהזכיר לי את קיש הקישואים ומוצרלה.
קיש קישואים ומוצרלה זה קיש מיתולוגי אצלי במשפחה.
ויש עליו כל כך הרבה סיפורים למשל:
✔️הפעם ראשונה שתכננתי להכין אותו.
זה היה כשהיינו זוג ממש צעיר ? לפני מיליון וקצת שנים
החלטתי להכין ארוחת ערב רומנטית- לראשונה בחיי???
איך שהתחלתי בהכנות נחתכה לי האצבע???
וסיימתי את ההכנות בניתוח להחזרת האצבע למקומה.
קיש לא היה.?אצבע יש!
✔️פעם אחרת שהכנתי אותו הוא חיכה במקרר בשלמותו לארוחה.
והכלב החליט לאכול אותו (קיש שלם!) יחד עם כל תחולת המקרר (נשבעת)
שלקח לחגיגה על הספה.???
אין כמו זכרונות וגעגוע ליצירת מתכונים.
(הימים היו טרם הופעת ד"ר גוגל בחיינו אז איפה בכלל מוצאים את המתכון מאז)
וככה נולד מתכון. בהשראת המתכון של פעם
קיש קישואים ומוצרלה. קיש עם סיפור.
מה צריך:
1 + 1/2 כוסות קמח כוסמין
1/2 כוס שמן קוקוס
1/3 כוס יוגורט עיזים
1/4 כפית מלח
3-4 קישואים בינוניים חתוכים לעיגולים
1 כדור מוצרלה (אני משתמשת במוצרלה בופולו נהדרת) פרוס לעיגולים
1 כף שמן זית
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
במיקסר: לערבב קמח, שמן קוקוס, יוגורט ומלח לכדור בצק
לעטוף בניילון ולקרר כ 15-20 דקות בכדי שהבצק יהיה במצב שניתן לעבוד איתו.
במחבת: לחמם שמן זית ולהקפיץ קישואים עד הזהבה קלה
להוסיף אגוזי מלך ולבזוק בעדינות מעל מלח ופלפל.
לפזר עלי בזיליקום ולכבות.
הרכבה: ניתן לרדד לעיגול גדול ולהכין קיש אחד גדול בתבנית.
אני הכנתי קישים אישיים.
מחלקים את הבצק ל-5 חלקים.
מכל חלק עושים כדור ומרדדים לעיגול.
מכניסים במרכז העיגול עיגולי קישואים ופרוסת מוצרלה
בצורה חופשית מקפלים את הבצק למעלה free style
תנור 180 מעלות לאפות כ-8-10 דקות עד הזהבת הבצק.
צמחוני