האמת…אין לי עניין מיוחד עם החגים.
פחות מתחברת.
בטח לאוכל…(מלבד אוזני המן…משוגעת עליהם)
וככה נולדה מסורת שכזו שנה אחת מארחת את כל המשפחה לחג ושנה אחת יורדים למדבר…
פרופורציות…
השנה – מדבר.
ושלא תחשבו שאין ארוחה במדבר – ברור שיש!
הכי כיף לבשל על גזייה ולהרים ארוחה לתפארת באמצע השומקום.
אבל אתם בטח מחפשים מנה יפה, חגיגית ושמחה חג?
אה וטעימה ובריאה…ברור…
אז לכו על קינואה צבעונית וחגיגית עם בצל מקורמל, פטריות ושקדים ברוטב לימוני.
או שתבואו למדבר…
מתכון:
1 כוס קינואה לבנה – להשרות לכמה שעות במיים קרים
1 כוס קינואה אדומה – להשרות לכמה שעות במיים קרים
12 בצלי שלוטס קלופים
או 6 בצלים סגולים קטנים חצויים לשניים
רוטב לבצל מקורמל:
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב סוייה
1 כף חומץ בלסמי
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור גרוס
2 ענפי רוזמרין
רוטב לימוני:
1 כף חומץ תפוחים
גרדה מלימון אחד
1 כף מיץ לימון
3 כפות שמן זית
סלסלת פטריות יער או פורטבלו חתוכות לפרוסות דקות
2 כפות שמן זית
לקישוט:
3-4 כפות שקדים קלופים קלויים בתנור להזהבה
הכנה:
לחמם תנור ל- 180 מעלות.
בסיר עם מיים רותחים:
להוסיף קינואה אדומה לשתי דקות ואז להוסיף לסיר את הלבנה ולבשל 5 דקות.
לסנן ולשטוף במיים קרים ולייבש.
להכנת הרוטב לבצל מקורמל:
לערבב בלסמי, סילאן, סוייה, שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור.
בקערה: לערבב היטב בצלים ברוטב כך שיצופו היטב.
לסדר בתבנית את הבצלים ולפזר מעל עלים מענף רוזמרין.
לאפות כחצי שעה עד שמתחיל להזהיב.
במחבת: לחמם שמן זית ולהקפיץ פטריות 2-3 דקות.
לרוטב לימוני: לערבב חומרי רוטב בצנצנת.
להגשה:
בקערה יפה: קינואה בשני צבעים.
מעל בצל מקורמל ופטריות.
לפזר מעל שקדים קלויים. וקצת עלי רוזמרין.
לצקת רוטב לימוני.
יוצא יפה, חגיגי ושמח…אה וטעים…ברור…