מחר שישי…שישי שמזמין קדרה…איזה כיף שחורף בחוץ!
והקדרה השווה מכולן…קדרת ירקות שורש וערמונים…
אושר!!!
קדרת ירקות שורש וערמונים:
מיקס של ירקות שורש תלוי בגודל הקדרה שלכם ובמה שאתם אוהבים:
כדאי שיהיו ירקות קטנים ביותר:
תפו"א, בטטה, גזר, סלק, בצל, שומר – שטופים ושלמים (אם קטנים שלמים ואם גדולים מדי אז לחתוך גס).
6 שיני שום גדולות – לא לקלף
1 או 2 שקיות ערמונים קלופים
פלפל חריף
עשבי תיבול: ענף רוזמרין, טימין, מרווה
כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
מלח גס
עלה דפנה
חבילת מנגולד קצוץ גס.
3 כפות שמן זית + כף שמן זית
הכנה:
במחבת ממש גדולה לחמם שמן זית ולהוסיף את כל הירקות (מלבד המנגולד), עשבי תיבול והערמונים.
מאדים 5-10 דקות ומערבבים מדי פעם – עד הזהבה.
מוסיפים מיים רותחים עד חצי גובה של הירקות, מלח, עלה דפנה וגרגרי פלפל שחור.
מכסים ומביאים לרתיחה – מבשלים 5 דקות.
מעבירים לקדרה מכסים ולתנור חם 180 מעלות.
בתנור כשעה.
בנתיים במחבת: לחמם כף שמן זית ולאדות עלי מנגולד עד שמתרככים.
מוצאים קדרה מהתנור בודקים מצב הירקות (תלוי בגודל ובתנור).
כשכמעט רכים: מוסיפים בין הירקות עלי מנגולד – סוגרים לעוד כ 20 דקות בתנור.
שבת שלום!