"פנינת היופי" – גריסים – הם דגן עתיק ביותר שמגדלים כבר יותר מ 8,000 שנה. פעם אפילו אפו איתם לחם…
אז כדאי לדעת למה???
7 סיבות לאכול גריסי פנינה:
- נותנים תחושת שובע
- דלים בשומן
- מפחיתים חשק למתוק
- מעולים להורדת סוכר לסכרתיים
- עוזרים בהפחתת כולסטרול
- מלאים בסיבים תזונתיים
- מסייעים בירידה במשקל
הגריסים הם בעצם גרעיני שעורה שהוסרה מהם הקליפה החיצונית ומה שנשאר זה "הפנינה" הפנימית. הם עדיין מאד בריאים ומזינים וגם מתבשלים מהר, קלים יותר לעיכול ולעיסים יותר. אז למרות שחלק מהוטימינים יורדים יחד עם הקליפה שהוסרה, עדיין יש בהם הרבה סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן.
ולמה הם עוד טובים?
- כשמבשלים אותם יוצא מהם חומר רירי שמעולה לכאבי גרון.
- הם מרגיעים את מערכת העיכול
- טובים למצבי חום
- משתנים – טובים למצבי צבירת נוזלים
- נותנים תחושת שובע
- דלים בשומן
- מפחיתים חשק למתוק
- מעולים להורדת סוכר לסכרתיים
- עוזרים בהפחתת כולסטרול
- מלאים בסיבים תזונתיים
- טעימים!
אז מה אפשר לעשות איתם?
- לבשל כמו פסטה
- להסמיך מרקים
- להכין דייסות
- לממולאים
- לתבשילים
והיום תבשיל ירקות חורפי עם גריסי פנינה.
מתכון:
1 כוס גריסי פנינה מושרים ומסוננים
3 כפות שמן קוקוס
1 בצל קצוץ קטן
3 שיני שום כתוש
קצת פלפל צ'ילי חריף למי שאוהב כמוני
2 גזר חתוך לעיגולים דקים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות בינוניות
1 כוס דלורית חתוכה לקוביות בינוניות (עם הקליפה)
1 קישוא חתוך דק
2 כפיות אבקת קארי
1/4 כוס קשיו טבעי קצוץ גס
3 כוסות מיים רותחים (*ראו הערה)
מלח
בסיר לחמם שמן ולטגן בצל לכמה דקות עד שקיפות.
להוסיף שום כתוש ופלפל חריף ולערבב דקה.
להוסיף אבקת קארי ולערבב היטב. להוסיף 2 כפות מיים ולערבב טוב.
להוסיף גזר, תפוח אדמה ודלורית ולערבב טוב טוב שיצופו בתבלינים.
להוסיף גריסי פנינה מסוננים ולערבב היטב כך שיצופו היטב גם הם. 2-3 דקות. להוסיף קשיו ולערבב.
להוסיף 3 כוסות מיים רותחים ומלח. כשרותח לכסות ולבשל 15-20 דקות. לפתוח ולראות אם חסרים מיים, אם הירקות התרככו – להוסיף קישואים ולבשל עוד 2-3 דקות ולכבות.
- כמות המיים תלוייה איך אתם אוהבים את התבשיל שלכם. אפשר להוסיף עוד מיים לתבשיל נוזלי יותר או פחות לתבשיל סמיך יותר.