אהבה ❣️ ותשוקה גדולה לאוכל הם שחיברו אותנו יחד.
וכך נולד מיזם משמח לבבות בשם "המטבח הנודד" ???.
שהוא למעשה אוסף של אנשים מוכשרים ומשוגעים בטירוף שלבבות כולם התחברו ליצירה משותפת.
למפגש האחרון הכנתי פוקצ'ת כוסמין ענבים ונענע מהגינה ומלא אהבה❣️.
היה כל כך קשה להחליט אם היא יותר יפה או יותר טעימה…
תצטרכו להכין ולהחליט בעצמכן…
מתכון לפוקצ'ת כוסמין ענבים ונענע
מה צריך:
500 גרם קמח כוסמין
2 כפות סוכר קנים או קוקוס
1 כף שמרים יבשים
3/4 כף מלח
שמן זית
מלח גס
10 ענבים אדומים חצויים לאורך
חופן עלי נענע טריים
2 כפיות דבש איכותי
100 גרם גבינת תום עיזים קשה
מים
הכנה:
במיקסר: לערבב קמח + סוכר + שמרים להוסיף מעט מים ולערבב
להוסיף מלח ולערבב
להוסיף מים בהדרגה עד שנהיה כדור בצק רך ומעט דביק
הסיבה שאני לא כותבת כמה מים היא מכיוון שממש תלוי בסוג הקמח
מה שחשוב זה להוסיף לאט רק עד שנהיה כדור בצק רך
לכסות ולהתפיח כשעה (תלוי כמה חם האזור אז פשוט לראות שתפח יפה )
לשמן תבנית בשמן זית בנדיבות ובידיים משומנות לשטח את הבצק עם האצבעות
לוודא שהבצק מעל משומן כולו
לכסות היטב ולהתפיח לעוד חצי שעה בערך
אחרי שתפח בשנית לפזר מעל: מלח גס + ענבים ולהזליף מעל שמן זית
תנור חם 220 מעלות
לאפות עד הזהבה
להוציא מהתנור ולפזר מעל: עלי נענע טריים + דבש + לגרד דק דק גבינת עיזים
ולהתענג מהיופי והטעם!