איך שגדל הברוקולי בגינה שלי ישר חשבתי על המתכון הזה.
הוא האהוב עלי בעולם בגזרת הברוקולי.
תגידו "ברוקולי" …ישר חושבת עליו.
המתכון הזה הוא מלפני אלפי שנות אור…מהתקופה הסטודנטיאלית…ולמדתי אותו מחברתי האהובה ביותר
אז מבחינתי: ברוקולי = סלט ברוקולי מהמם = ענת
ואז ישר אני מחייכת:-)
מתכון לסלט ברוקולי מהמם:
1 ראש ברוקולי חתוך לפרחים (אפשר גם עם הגבעול)
1 שורש סלרי מקולף חתוך לקוביות קטנות
1 בצל גדול חתוך קטן קטן
4 כפות צנוברים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
בסיר עם מיים רותחים: להוסיף מלח ולהכניס את קוביות שורש הסלרי. לבשל 2 דקות ממש ולהוסיף לסיר את פרחי הברוקולי. לחכות שירתח ואז דקה אחת ולכבות. מהר לשפוך הכל למסננת ולשטוף במיים מהברז.
במחבת: לחמם שמן זית ולטגן בצל על אש בינונית עד הזהבה.להוסיף מלח ופלפל ולערבב לדקה ואז להוסיף צנוברים ולטגן עוד כשתי דקות עד שמזהיבים.
להוסיף למחבת את הברוקולי והסלרי.
לערבב הכל ולכבות.
אפשר לאכול חם או קר.
הוא נפלא בכל מצב.
תכינו ותחשבו על חברה אהובה….