"איך שיר נולד?
כמו הצחוק
זה מתחיל מבפנים
ומתגלגל החוצה…"
בדיוק ככה נולד מתכון…
מתחיל מבפנים
ומתגלגל החוצה…
ואז אנשים באים…וטועמים…
וכשאומרים "וואו"…אני רוצה מתכון…
זה הרגע שלי…
סלט בהשראה מקסיקנית
מה צריך:
1/2כוס עדשים חומות (אני משרה לילה)
2 קלחי תירס מבושלים
1 דלורית בינונית חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתוש
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לעיגולים
1/4 כוס כוסברה קצוצה
צ'ילי קצוץ קטן לפי הטעם
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
לרוטב:
1 כף שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
1 כפית דבש
מלח
הכנה:
בסיר: לבשל עדשים רק עד למצב שהן מתחילות להתרכך ("אל דנטה") אם השרתן לילה אז זה קורה ממש דקה אחרי רתיחה – לסנן ולשטוף במים קרים להפסקת הבישול.
על קרש חיתוך: להעמיד תירס למצב אנכי ולהוריד את הגרעינים בעזרת סכין ולקצוץ גס.
בתנור: לערבב קוביות דלורית עם שום, שמן, מלח ופלפל ופפריקה ולאפות 200 מעלות עד הזהבה.
במחבת: לטגן בצל בשמן זית עד הזהבה.
לערבב מרכיבי רוטב.
בקערה: עדשים + תירס + דלורית + פלפל קצוץ + צ'ילי + בצל מטוגן + כוסברה +רוטב
לטעום ולתקן תיבול אם אוהבים יותר חמוץ או יותר חריף.
אפשר לקשט בנבטים או עלי בייבי.
סלט של הצלחה מסחררת!!!
צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן