סבג'י ירקות שזה בעצם תבשיל ירקות בסגנון הודי?♀️??♀️
כי בא לי לפתוח את השבוע בניחוחות אחרים
יכולות להכין עם פחות תבלינים שיתאים גם לילדים
הכי כיף עם אורז או צ'פטי והכי קרוב להודו שאפשר כרגע להגיע…
נמסטה
??????
***לא להיבהל רשימת מרכיבים ארוכה…הכנה קצרה וטעימה!
מתכון לסבג'י ירקות בסגנון הודי:
מה צריך:
2 כפות שמן
1 כף זרעי כמון שלמים (לגרסה לייט תספיק כפית)
1/2 כף ג'ינג'ר מגורד
2 שיני שום כתושות
צ'ילי חריף לפי הטעם
1 עגבנייה גדולה קצוצה קטן
1 כפית אבקת כוסברה
1/2 כף כורכום
1/2 כף פפריקה
מלח
2 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
1 כוס פרחי כרובית קטנים
2 גזר חתוך לעיגולים דקים
1 כוס שעועית ירוקה קפואה (אני אוהבת את העדינה)
2 כפות כוסברה קצוצה
הכנה:
במחבת גדולה: לחמם שמן ולטגן זרעי כמון עד שמתחילים להשמיע קולות פצפוץ
להוסיף מיד ג'ינג'ר , שום כתוש וצ'ילי לערבב לחצי דקה
להוסיף עגבנייה חתוכה ולערבב – לבשל 5 דקות עד להתפרקות העגבנייה
להוסיף תבלינים: אבקת כוסברה, כורכום, פפריקה ומלח
לערבב היטב ולהוסיף רבע כוס מיים – לבשל 3 דקות
להוסיף ירקות חתוכים: תפו"א, כרובית, גזר (את השעועית נוסיף בסוף)
לערבב היטב עד שכל הירקות מצופים ברוטב
להוסיף כוס מים רותחים ולהביא לרתיחה.
לסגור מכסה ולבשל ברתיחה עדינה רבע שעה
לפתוח ולהוסיף שעועית ירוקה לעוד 5 דקות בישול.
לטעום!
מוכן כשהירקות אכילים ורכים למגע ***אין צורך בבישול ארוך הירקות אמורים לשמור על צורתם.
לפזר כוסברה קצוצה
ולהרגיש לרגע בהודו
***הכי כיף לאכול עם אורז בסמטי ו/או צ'אפטי
צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן