בחיים לא אכלתי שבבי סוייה. איכשהו אף פעם לא נראו לי אכילים….עד כדי כך שממש לא הבנתי למה שאנשים יאכלו את זה…זה לא נראה כמו אוכל!
כמה עשרות שנים אני צמחונית ואף פעם לא התגעגתי לטעם של בשר. עד ש…עד שהייתי השבוע אצל דורית שהתעקשה…ממש התעקשה שאני חייבת לטעום את הספגטי בולונז שלה (משבבי סויה) ותקשיבו זה היה ממש טעים.
ברור שהייתי חייבת לנסות בבית. ומהר. הסקרנות מי מהבנות שלי תאכל אכלה אותי…ותקשיבו 100% הצלחה מסחררת!!!
מתכון לכאילו בולונז (הכנתי על בסיס של מתכון לבולונז של דורית):
2 כוסות שבבי סויה מושרים במיים רותחים 10 דקות ולסנן
1 בצל קצוץ קטן
1 מקל סלרי קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
1 גזר מגורד
במחבת גדולה לטגן הכל (בצל, שום, סלרי וגזר) עד שקיפות של הבצל
להוסיף שבבי סוייה מסוננים ולערבב כמה דקות עד שהנוזלים מתאדים
1 כוס יין לבן – להוסיף ולבשל עד שהנוזלים מתאדים(לא חובה)
1 רסק עגבניות – להוסיף ולערבב
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
להוסיף קופסא גדולה עגבניות מרוסקות ( 800גרם)
ועלה דפנה
כשרותח לכסות להנמיך אש ולבשל על אש קטנה עד שמסמיך (כשעה)
לקראת הסוף להוסיף בזיליקום טרי ואורגנו.
הולך מעולה עם ספגטי מכוסמין