ניסתם פעם להתחיל את השבוע בסגול…???
אין על סגול של סלק!!!
המרק השבועי שלי: מרק סלק שאני אוהבת במיוחד!
ולמה כדאי לנו לאכול סלק:
1. סלק מלא במינרלים: סידן,אשלגן,מגנזיום ונחושת. וברזל – טוב למצבי אנמיה.
2. מוריד לחץ דם.
3. הסלק מחזק הכבד ועוזר בניקוי רעלים.
4. הסלק עשיר בנוגדי חימצון חשובים שמגנים עלינו למשל ממחלות סרטן.
5.הסלק עשיר בסיבים – מעולה נגד עצירות.
6. הכי חשוב – טעיםםםם – מתה על סלק!!!
לחובבי הסלק שביננו…שיהיה שבוע סגול ונפלא!
מה צריך:
3 סלקים בינוניים – לקלף – לחתוך לרבעים – ולפרוס לפרוסות דקות
2 בצלים גדולים חתוכים קטן
3 עגבניות בינוניות קלופות קצוצות
3 שיני שום כתושות
1 כפית זרעי כמון
1 כף קמח כוסמין/מלא
1/2 כפית סוכר קנים
1 מיץ מלימון שלם
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
לחמם בסיר שמן זית או גהי ולטגן זרעי כמון לרגע.
להוסיף שום כתוש ולערבב ואז להוסיף בצל ולטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות
להוסיף קמח ולערבב טוב
להוסיף עגבניות קצוצות לעוד 2 דקות
להוסיף סלקים+מיים (תלוי עם רוצים מרק או תבשיל. למרק מלא מיים לתבשיל פחות)
מיץ לימון+מלח+סוכר+פלפל שחור
לאחר שרתח לבשל על אש קטנה עד שהסלק רך.
זהירות ממכר!!!