מרק לובייה ומנגולד – בול לחורף
מלא מנגולד בגינה שלי.שילוב מעולה עם לובייה.
מכירים לובייה? קיטנייה קטנה עם עין שחורה (באנגלית קוראים לה Black-Eyed Pea)
קטנה קטנה מלאה טוב: קודם כל חלבון נהדר, וגם מלא סיבים תזונתיים, ומלא ברזל ועשירה באשלגן (שמסייע לשמירת לחץ הדם),מלאה חומצה פולית וגם ויטמין A (שומר על בריאות העור והעניים).
בול לחורף המרק הזה!!!
מתכון:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ קטן
2 שיני שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר מגורד
צ'ילי חריף קצוץ לפי הטעם
1 כפית כמון טחון
1 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית חילבה טחונה (לא חובה)
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 מקל סלרי קצוץ דק
1 חבילה עלי מנגולד קצוצים
1 עגבנייה מגורדת
2 כוסות לובייה מבושלת!
1/4 כוס פטרוזליה קצוצה
1/4 כוס כוסברה קצוצה
8 כוסות מיים רותחים
מלח ופלפל שחור גרוס
1 מיץ מלימון – מוסיף המון!
הכנה:
בסיר: לחמם שמן זית ולטגן בצל להזהבה.
להוסיף שום + ג'ינג'ר + צ'ילי ולערבב לדקה.
להוסיף תבלינים יבשים – כמון, כוסברה וחילבה – ולערבב היטב.
להוסיף גזר וסלרי ולערבב לשתי דקות.
להוסיף עלי מנגולד קצוצים ועגבנייה ולערבב כך שכל העלים מתחילים להתרכך.
להוסיף לובייה מבושלת ולערבב.
להוסיף פטרוזיליה וכוסברה ולערבב.
להוסיף מיים רותחים מלח ופלפל ולבשל 30-40 דקות.
להוסיף מיץ לימון ולכבות.
איזה כיף שחורף!!!