אחד עשרה דקות ושלוש עשרה שניות. זה מה שלקח לי להכין ארוחת ערב להיום. מרק כתומים (בהשראת העץ בשלכת שמול החלון שלי) עם ג'ינג'ר (ההוא מאתמול) וכורכום (לפוסט הבא) ואיטריות שעועית (שאני הכי אוהבת במרק) שיכנסו פנימה 11 דקות של חיתוך והכנה עד שהכל נכנס לסיר. בד"כ אני לא מודדת לי זמנים (מספיק עמוסה גם ככה) אבל רציתי לתת לעצמי תשובה על האמירה שאני שומעת שאין לאנשים זמן להכין אוכל בריא
מסקנות:
1) המרק יצא מאד טעים
2) אפשר להכין ארוחת ערב בריאה בעשר דקות
(טוב נו אל תהיו קטנוניים 11:13 דקות)
מה צריך למרק כתומים עם ג'ינג'ר וכורכום:
את כל הירקות אפשר לחתוך גס כי הכל נטחן בסוף
2 בצל חתוך
3 גזרים בינוניים (משתמשת באורגני שוטפת לא מקלפת)
350 גרם דלעת חתיכה בינונית חתוך גס
1 בטטה בינונית
1 כף ג'ינג'ר מגורד
1/2 כפית שורש כורכום מגורד או אבקת כורכום
5 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל שחור גרוס
איטריות שעועית (עשר דקות להשרות במים קרים דקה אחת במים רותחים) או כל סוג אחר של איטריות
הכנה:
בסיר 2 כפות שמן (הכי טוב שמן קוקוס)
לטגן בצל עד ששקוף
להוסיף ג'ינג'ר וכורכום לטגן ולערבב דקה
להוסיף גזר לטגן ולערבב 2 דקות
להוסיף מיים רותחים רק עד כיסוי (לי זה היה 5 כוסות – תלוי כמה ירקות שמתם)
להוסיף דלעת ובטטה לכסות
עד כאן 11:13 דקות
עכשיו לבשל כ 15 דקות עד שהירקות רכים לכבות ולהשאיר מכוסה (לקח לי בערך 15 דקות אבל זה לא נספר כי תכל'ס) אפשר לעשות מלא דברים בנתיים)
לטחון בבלנדר מוט
אם לא בטוחים כמה מים להשאיר אז תמיד אפשר להוציא קצת מהנוזלים לפני שטוחנים ולהחזיר אם יצא סמיך מדי