הכי כיף בערב קר מרק מחמם! היום בא לי מרק ירקרק חורפי ומחמם במיוחד. מרק בריא. ברור. המאש מאד קלה לעיכול, מכילה סיבים תזונתיים, חלבון, סידן, ברזל, אשלגן וויטמין B. הג'ינג'ר והצ'ילי מחממים. ביחד שילוב מוצלח במיוחד. תנסו.
מצרכים:
1/2 כוס שעועית מאש ירוקה
2 כפות שמן זית או גהי
1 כף זרעי חרדל (אם אין לא נורא)
1 כף זרעי כמון
צ'ילי ירוק חריף לפי הטעם קצוץ
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
קמצוץ אספודיטה (למי שיודע מה זה)
1/2 כפית כורכום
4 כוסות מיים רותחים
אצת קומבו (שמה בכל בישול קיטניות)
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח
הכנה:
להשרות שעועית מאש לפחות לכמה שעות (אני משרה לילה)
בסיר לחמם שמן זית או גהי (חמאה מזוככת)
לטגן זרעי חרדל וכמון להוסיף אספודיטה (לא חובה) צ'ילי וג'ינג'ר ולערבב להוסיף כורכום לערבב ולהוסיף מאש ומיים ואצת קומבו (מקלה על העיכול)
לבשל רק עד שהשעועית מתרככת אבל לא מתפוררת (זה די מהר)
להוסיף לימון וכוסברה
אני טחנתי מעט בבלנדר מוט (השארתי גם חלק מהשעועית שלמה)