בגינה שלי מלא עגבניות מסביב
אז הגיע הזמן לאירוע השנתי
זה שהבנות שלי מחכות לו כל השנה…
מטבוחה!
והפעם הלכתי על מתכון אותנטי לגמרי
ואמרתי לעצמי שאם חמותה המרוקאית של יפעת
מכינה מטבוחה בבלנדר…אז גם אני יכולה!
מתכון למטבוחה מרוקאית, של חמותה של יפעת, בבלנדר:
מה צריך:
2.5 קג עגבניות אדומות
1 שיניים מראש שום כתושות
2 פלפל אדום
2 פלפל חריף (תלוי כמה חריף אוהבים)
1 שיניים מראש שום כתושות
2 פלפל אדום
2 פלפל חריף (תלוי כמה חריף אוהבים)
כף שטוחה מלח
כף פפריקה מתוקה
כוס שמן (אני משתמשת בשמן זרעי ענבים)
הכנה:
בבלנדר: טוחנים עגבניות – לרסק גס. (קלי קלות).
בתנור: אופים פלפלים אדומים וחריפים – עד שמתחיל להשחים.
בתנור: אופים פלפלים אדומים וחריפים – עד שמתחיל להשחים.
מקלפים וקוצצים קטן
בסיר: עגבניות טחונות גס + שום כתוש + פלפלים קלויים קצוצים = מתחילים לבשל.
זה לוקח כמה שעות. תלוי בכמות המים שיש בעגבניות.
בסיר: עגבניות טחונות גס + שום כתוש + פלפלים קלויים קצוצים = מתחילים לבשל.
זה לוקח כמה שעות. תלוי בכמות המים שיש בעגבניות.
בעקרון מבשלים על אש קטנה עד שהמים מתאדים (יכול לקחת 2-3 שעות).
מדי פעם מערבבים.
שהמטבוחה כבר די מצומצמת מוסיפים מלח פפריקה מתוקה ושמן.
שהמטבוחה כבר די מצומצמת מוסיפים מלח פפריקה מתוקה ושמן.
מבשלים עוד כרבע שעה.
טועמים ואם חסר חריפות מוסיפים פפריקה חריפה.
הבאסה:
הבאסה:
מתוך סיר ענק של עגבניות – יוצאת כמות מטבוחה שמתחסלת בשניות…
ראו הוזהרתן!!!
צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן