הרבה מהמתכונים שלי נולדים מגעגוע.
והגעגוע העכשוי הוא לסיני.
בדרך לסיני אנחנו עוצרות במצפה אצל הדס ב"לשה"
והדס מכינה ממולשה – מאפים ממולאים בכל טוב. תענוג!
מהגעגוע לסיני נולד המתכון למאפה עדשים בהשראת הדס.
אז זה לא שאני מתגעגעת פחות לסיני…אבל הי…פחמימות מנחמות וטעימות תמיד עובדות.
מתכון למאפה עדשים נפלא ממש:
מה צריך:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ קטן
1 כף שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר מגורד
מעט פלפל צ'ילי חריף – לפי הטעם
כפית כמון
כפית אבקת קארי
1 כף רסק עגבניות
1 כוס עדשים שחורות – אני משרה כל הלילה ומסננת
1/4 כוס כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
לבצק:
2 כוסות קמח מלא
חצי כוס שמן זית
חצי כוס מים רותחים
1 כפית מלח
1 כף חומץ תפוחים
הכנה:
לסנן עדשים מההשריה לשטוף היטב ולסנן.
לבשל עם מים עד שהן נגיסות – זהירות לא לבשל למחית!
*אם השרתן את העדשים כל הלילה זה ממש 1-2 דקות אחרי רתיחה ומוכן.
לסנן היטב
במחבת: לטגן בצל קצוץ עד שקיפות – להוסיף מחית שום וג'ינג'ר לערבב דקה
להוסיף פלפל חריף
להוסיף כמון וקארי ולערבב
להוסיף רסק עגבניות ולערבב לדקה שתיים
להוסיף עדשים מסוננות ולערבב עד שהתבשיל יבש לגמרי.
לכבות לתבל במלח פלפל ולהוסיף כוסברה קצוצה ולערבב.
לקרר *********שלב חובה !
במיקסר: קמח + שמן זית + מלח + מים רותחים + חומץ
לערבב עד שנהיה כדור – יוצא בצק רך ונעים ממש
לחלק את הבצק לשניים – יצאו לנו 2 גלילות.
לקמח קלות משטח עבודה
להניח כדור בצק ולרדד למלבן דק דק בערך בגודל 40*20 בערך
לפזר מחצית מהמלית הטעימה – לדאוג לפזר שווה על כל המלבן
***אם המלית חמה הבצק ישבר לכן – אז לחכות שתתקרר!
לגלגל בעדינות ממש שלא יתפרק לרולדה .
לאפות בתנור חם 180 מעלות בערך 25-30 דקות עד שהמאפה משחים יפה
לחכות שיתקרר על מנת לפרוס.
ניתן להקפיא שלם או פרוס ויש לכן אחלה ארוחה לדרך…
צמחוני , טבעוני