אוהבת לבשל מתי שבא לי ❤❤❤
ולפעמים ממש אין כח לעמוד במטבח.
ותמיד חייבים קיצורי דרך…
ומתכונים שלוקחים גג 5 דקות!
קוטפת ירקות מהגינה
פורסת
מזליפה שמן זית ומלח
שמה בתנור…
בנתיים:
מכינה לביבות בחמש דקות:
מגרדת. מערבבת. לתנור.
אוהבת ארוחת בזק❤❤❤
מתכון ללביבות בחמש דקות:
מה צריך:
2 זוקיני או קישוא בינוניים מגורדים גס
1 גזר בינוני מגורד גס
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1/4 כוס נענע קצוצה דק (אפשר להחליף בפטרוזיליה)
1/2 כוס קמח חומוס או קמח עדשים כתומות *ראו הערה
1 ביצה (אפשר גם בלי יוצא ממש מצויין) *ראו הערה
מלח פלפל
פלפל צ'ילי חריף למי שאוהב קצוץ קטן קטן
הכנה:
הכי הכי חשוב: יש לסחוט היטב את הזוקיני מנוזלים. ממש ממש טוב!
בקערה: לערבב זוקיני + גזר + בצל ירוק + נענע + ביצה
אחרי שמעורבב היטב להוסיף קמח עדשים או חומוס , מלח ופלפל ואם אוהבים צ'ילי קצוץ.
ליצור קציצות ולשטח עם מזלג.
אופציה 1: במחבת טובה עם מעט שמן זית לטגן עד הזהבה.
אופציה 2: לסדר בתבנית ולהזליף מעל שמן זית ולאפות עד הזהבה 180 מעלות.
***הערה כדאי שיהיה לכן בבית קמח חומוס או עדשים יותר בריא מקמח חיטה אם אין אז קוואקר דק יכל להחליף אם אין אז קמח כוסמין או חיטה ותמיד עדיף מלאים (מדורג לפי סדר בריאות…)
***הערה בגרסה טבעונית ממש אפשר לוותר על הביצה ואם חסר להוסיף עוד מעט קמח עדשים
חשוב שהעיסה תהיה כזאת שניתן בקלות ליצור קציצות
צמחוני, נטול גלוטן, גרסה טבעונית