כמה מלבב ומשמח לבבות ❤❤❤לצאת ללקט חוביזות.
חוביזות אוהבות אדם…וצומחת אפילו בעיר, בגינה מתחת לבית…בשדה קרוב…או בטבע.
ואם אין על ידכן חוביזה אז תרד או מנגולד יהיו נהדרים במקום.
ותדעו שהחוביזה עשירה בחלבון וברזל ומסייעת לדלקות שתן ולמערכת הנשימה.
מה צריך:
250 גרם עלי חוביזה (קערה בינונית) או תרד או מנגולד
2 בצל קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק דק
2 ביצים
2-3 כפות פטה(תמיד מעדיפה עיזים) מפוררת
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
לשטוף היטב את עלי החוביזה – לשים במסננת ולשפוך מעליהם קומקום מים רותחים.
כשמתקרר – לסחוט היטב מהנוזלים ולקצוץ דק דק .
במחבת: 3 כפות שמן זית לטגן בצל עד הזהבה.
להוסיף שום כתוש ולערבב לדקה.
להוסיף עלי חוביזה קצוצים ולערבב לשתי דקות, להוסיף מלח ופלפל. לכבות ולקרר. (מעולה לאכול ככה ישר מהמחבת!)
בקערה: 2 ביצים + חוביזה + אגוזי מלך + פטה – לערבב היטב
ליצור לביבות בידיים רטובות.
2 אפשרויות:
אפייה: לסדר בתבנית על גבי נייר אפייה ולהזליף מעל מעט שמן זית – לאפות 200 מעלות עד הזהבה.(ברור שיותר בריא!)
במחבת: לטגן במעט שמן זית עד להזהבה. ולספוג היטב את שאריות השמן בנייר סופג.(ברור שיותר טעים…)
כך…וכך…טעיםםםם וריח של אדמה באויר…
מתכון צמחוני נטול גלוטן