מעדיפה לאכול מזון כמה שיותר קרוב לצורתו הטבעית וכמה שפחות מעובד.
ה…ה…קרקרים האלו …מכינים אותם מזרעים וגרעינים ודגנים בצורתם הטבעית…מלא חלבון וסיבים תזונתיים…טבעוניים…ומזינים…בלי גלוטן (בשבולת שועל אין גלוטן) ממש קל להכין…וכמה שמחה יש בהם…ואני מחובבות הג'אנר…המתכון מהבלוג האהוב עלי my new roots
קרקרים:
1 כוס זרעי חמנייה
1/2 כוס זרעי פשתן
1/3 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס שומשום
1+1/2 כוסות פתיתי שיבולת שועל (קוואקר)
2 כפות זרעי צ'יה
4 כפות פסיליום (ראו הסבר למטה)
1+1/2 כפיות מלח
1 כף סירופ מייפל טבעי
3 כפות שמן קוקוס נמס
1+1/2 כוסות מיים
תוספות שאוהבים: אורגנו, זעתר, רוזמרין, פלפל שחור…מה שבא
הכנה:
בקערה: לערבב זרעי חמנייה, פשתן דלעת, שומשום, שבולת שועל, צ'יה, פסיליום ומלח.
להוסיף מייפל, שמן קוקוס ומיים ולערבב.
להוסיף תוספת שאוהבים – אני הוספתי עלי אורגנו.
לחלק לשניים ולהכין כדור מכל מחצית.
לרדד בין שני דפי אפייה את כדור הבצק דק קד ולחתוך לצורה שרוצים – אני חתכתי עם חותכן פיצה.
עכשיו אפשר לאפות או להשאיר ככה ולאפות אפילו מחר…ממש אוהבת את האופצייה הזאת…
לאפות 175 מעלות עד הזהבה.
הקרקרים נפלאים עם הפסטו הזה
*אז מה זה פסיליום ואיפה קונים אותו:
פסיליום זב בעצם סיבים תזונתיים – הוא תוסף תזונה שמפיקים מקליפות זרעי לחך (עוזר לטיפול בכל מיני בעיות עיכול). משתמשים בקליפות פסיליום טחונות שסופחות אליהן מים ומחברות בין הרכיבים. קונים בחנויות טבע.
וזה ההסבר בוויקיפדיה.