באתיופיה התאהבתי בהמון דברים…
בטבע, באנשים, בצבעים…באוכל…ובקמח טף.
הוא גם טעים…וגם בריא…וגם ללא גלוטן…גם וגם וגם…בול עלי!
הטף הוא סוג של דגן קדום שמגיע מאתיופיה ומלא סידן – ברזל – וחלבון.
לפי הרפואה המסורתית האיכויות שלו מחממות ומייבשות ולכן יתאים יותר למצבים/אנשים שיש להם עודפי לחות ופחות לאנשים במצבי יובש.
הקרקרים נפלאים וטעימים וכבר נארזו למשלוח לצליאקית המשפחתית שלי.
קרקרים מקמח טף:
1 כוס קמח טף
1/3 כוס זרעי פשתן
1/3 כוס שומשום
1/2 כוס מים
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון (לא חובה)
הכנה:
בכוס: להשרות פשתן + חצי כוס מיים לחצי שעה.
בקערה: לערבב קמח טף + פשתן ומיים+ שומשום + שמן זית + מלח + כמון
עד ליצירת כדור בצק.
לחלק לשניים.
לרדד כל מחצית בין שני דפי נייר אפייה (אני אוהבת ממש דק).
לחתוך לריבועים.
לאפות בתנור חם 170 מעלות כעשר דקות – עד שמתקשה.
מתכון צמחוני / טבעוני / נטול גלוטן