06:00 בבוקר מתחיל יום הכנת טופו אצל בתיה במטבח. הסיר כבר היה על הכיריים ופולי הסוייה ביעבעו בכיף.
טופו
פעם לא סבלתי
היום אני מחבבת
תכלס אין לטופו אישיות משל עצמו…(מלבד אישיות של אוכל בריא) אבל זה גם מה שנחמד אצלו. אוהבת את זה שאפשר לעשות איתו מה שבא והוא יקבל הכל באהבה.
מכירים את זה שאחרי שטעמתם משהו שמישהו הכין לבד בבית, הבנתם כמה זה טעים ולא יכולתם לחזור אחורה?
אז זה מה שקרה לי עם טופו. מהפעם הראשונה שטעמתי טופו שהכינו לבד- הבנתי. הטעם..טעם אחר לגמרי. וזה טעים! וככה הגעתי לבתיה שמכינה בבית כבר המון שנים. (מכינה הכל בבית בעצמה…שזה לכשלעצמו הבישול הכי בריא שיש).
אז מה זה בעצם טופו?
חלב סוייה + חומר מגבן = טופו
את הטופו מכינים מחלב סוייה. את החלב סוייה מכינים מפולי סוייה (שזה בעצם קיטנייה) ומכינים אותו כבר אלפי שנים (בסין) ככה שזה חייב להיות אוכל בריא.
אז כמה בריא לאכול? כמו כל דבר – במידה. אני אוכלת פעם עד פעמיים בשבוע.
בתיה קונה פולי סוייה אורגניים שלא הונדסו גנטית (חשוב!)
משרה במיים כל הלילה.בבוקר שוטפת וטוחנת בבלנדר ואז מכניסה לסיר עם מיים רותחים לחצי שעה.
מסננת ויש חלב סוייה (טעים!ובריא!)
השארית נקראת אוקרה (ואפשר להכין גם איתה כל מני דברים).
את החלב מרתיחה ומוסיפה מלח ניגרי (שזה מלח על בסיס מגנזיום שמגבן ובעצם מפריד בין החלבון לנוזל). ואז קסם! מתחיל תהליך ההגבנה.
מסננים, שמים מעל משקולת ומחכים כמה שעות שיצאו הנוזלים. וזהו. יש טופו. נשמר במקרר שבוע בתוך כלי עם מיים אבל חייבים להחליף לו מיים כל יום. ואם אתם לא גרים ליד בתיה אז לכו על טופו קדיתא. ותגידו לי איך הטעם.
ואיך מבשלים בריא עם טופו? מקפיצים, אופים, מבשלים, מרסקים ומכינים ממרח…
תגידו, מעניין אתכם סדנת בישול בריא של מתכוני טופו?
ואם רוצים שמישהו שלא אוהב טופו גם יאכל אז מכינים ממרח טופו.
מתכון לממרח טופו:
1 גוש טופו (300 גרם)
2 בצל גדול חתוך לטבעות
1/2 כוס אגוזי מלך
2 כפות סילאן
מלח ופלפל
במחבת: מטגנים בצל בשמן זית עד השחמה
בבלנדר: לרסק קודם את האגוזים ואז להוסיף בצל מטוגן, טופו עד שנהיה ממרח. מוסיפים סילאן, מלח ופלפל, ולא מגלים שזה עשוי מטופו…