נשבעת! אין יותר קל מזה.
גלאט תפוחים שייך למחלקת הרושם.
הכי קל בעולם – יפיוף – טעיםםםם
קינוח חגיגי ומהמם ועוד בלי נקיפות מצפון…
מה עוד צריך לחג???
מתכון לגלאט תפוחים חגיגי:
1 כוס קמח כוסמין
1/3 כוס יוגורט עיזים
חצי כפית מלח
1/2 כוס שקדים פרוסים
2 כפות סוכר קוקוס או סוכר קנים
1/4 כפית קינמון
2-3 תפוחים תלוי בגודל לא משנה הסוג – פרוסים דק דק
2 כפיות דבש איכותי
הכנה:
לבצק: לערבב קמח + יוגורט + מלח עד קבלת כדור בצק (אם חסר נוזלים להוסיף עוד כף יוגורט – זה תלוי בסוג הקמח והיוגורט)
לקרר לפחות חצי שעה עד לילה. הבצק אמור לצאת ממש רך ונעים.
בקערה קטנה: לערבב שקדים + סוכר + קינמון
לקמח משטח עבודה ולרדד בצק לעיגול דק בקוטר כ- 30 ס"מ. להניח על נייר אפייה ועל גבי מגש/תבנית.
לפזר על הבצק מחצית מתערובת השקדים.
לסדר יפה יפה את התפוחים במעגלים להתרחק מעט מהשוליים אותם נקפל מעט פנימה.
לפזר את יתרת השקדים ולקפל את קצוות הבצק מעט פנימה בשוליים.
לאפות בתנור חם 180 מעלות כ-15 דקות עד השחמה של הבצק.
להזליף דבש ולאכול חם.
שנה טובה???