כשהייתי בהריון עם בני הבכור גרנו בניו יורק. כל יום, אבל כל יום, התחשק לי אבוקדו.
הייתי קונה כל שבוע שק שלם של אבוקדו שמיובא ממקסיקו. ואיזה אבוקדו. האבוקדו הכי טעים בעולם!
אז כשדינה חברה שלי שאלה אם בא לי לאסוף אבוקדו שנפל עץ – ברור שבא לי. אחרי הסערה שהיתה והרוחות החזקות נפלו מיליוני אבוקדו מהעץ ועכשיו יש לי מלא אבוקדו ואני בכלל לא בהריון…אבל מבחינתי – אבוקדו=מקסיקו=גאווקמולי
ועכשיו אחרי שחזרתי ממקסיקו ואכלתי אינסוף גאווקמולי עדכנתי את המתכון שיהיה הכי אותנטי שיש
מתכון לגוואקמולי מקסיקני היישר ממקסיקו
3 אבוקדו בשלים קלופים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
1/2 כוס עגבנייה קצוצה דק
1/4 כוס בצל סגול קצוץ דק
1/4 כוס כוסברה קצוצה
פלפל צ'ילי חריף טרי קצוץ קטן לפי הטעם
1 ליים או 3 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
הכנה:
אם מכינים בשיטה המסורתית (במולקחטה או עלי ומכתש) שמים מעט בצל קצוץ וכוסברה ומועכים למחית..
או פשוט להתחיל מכאן:
לרוקן את תוך האבוקדו לקערה ולמעוך במזלג למחית גסה (או בעלי ומכתש ואז להוסיף למחית שהכנו). לא להגזים במעיכה יש להשאיר חתיכות אבוקדו שלמות ונגיסות.
להוסיף עגבניות., כוסברה, בצל וצ'ילי ומיץ לימון לערבב בעדינות בעזרת כף.
לתבל במעט מלח ופלפל שחור.
לערבב הכל
יאמי!!!