חגיגיים…מרשימים…בריאים…והכי חשוב טעימים! בצלים ממולאים!
לא מה שחשבתן…ממש ממש קלי קלות…לא תאמינו כמה זה פשוט! ממש כיף!
והמילוי כל כך טעים שבא לי לזלול אותו ככה…
בצלים ממולאים ברוטב רימונים:
3 בצלים גדולים ויפים לבנים – ללא קליפה
3 בצלים גדולים ויפים סגולים – ללא קליפה
למילוי:
3 כוסות אורז בסמטי מלא מבושל
1/2 כוס נענע קצוצה קטן
1/2 כוס פטרוזליה קצוצה קטן
1/3 כוס חמוציות
3/4 כוס שקדים קצוצים גס
2 כפות סומק
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
4 כפות שמן זית
3 כפות רכז רימונים + כף
2 כף סילאן + כף
1/2 כוס לימון סחוט
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס מיים רותחים
הכנה:
לחמם תנור 200 מעלות.
בצלים: חורצים בכל בצל חריץ לאורכו עד לאמצע שלו. ומכניסים אותם לסיר עם מיים רותחים ל- 10 דקות. עד שמתחיל להפרד קלות בעצמו לשכבות. מקררים.
מפרידים לשכבות: ממש קלי קלות. מפרידים כל שכבה חיצונית של בצל בשלמותה!
לא תאמינו כמה זה פשוט! ממש כיף!
בקערה: לערבב את כל חומרי המילוי. לטעום! ממש טעים…אם צריך לתקן תיבול…כל כך טעים שבא לי לזלול אותו ככה…
מילוי: ממלאים כל שכבת בצל במעט תערובת (בערך כפית), קצת מהדקים, מקפלים (מן גלגול כזה) וסוגרים אותו.
מניחים כל בצל ממולא עם הפתח כלפי מטה. מסדרים בצפיפות במחבת רחבה (שאפשר להכניס לתנור).
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ויוצקים על הממולאים.
מביאים לרתיחה,מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה בינונית.
לתנור: להזליף מעל כף רוטב רימונים וכף סילאן ואז ל 20-30 דקות אפייה.
עד שמשחימים ונראים ממש חגיגיים…
- אני הכנתי במחבת רגילה ואז העברתי בלי בעיה לתבנית שמתאימה לתנור.
- מפזרים מלמעלה גרגירי רימון ומגישים – הכי חגיגי שיש!