מכירים אפאם? זה סוג של פנקייק מקמח אורז פופולרי בדרום הודו.
על ג'אגרי שמעתם? זה סוכר לא מזוקק שעשוי ממיץ של קנה סוכר שבושל ונהיה מוצק. ברור שיותר בריא מסוכר מעובד.
אז היום הגרסה שלי לאפאם בננה – זה טבעוני, זה בלי גלוטן, זה 3 דקות הכנה וזה טעים! (בהשראת הבלוג veg recipes of india)
את האפאם במקור יוצקים לתבניות עיגולים מיוחדות ומאדים על הכיריים. אני אפיתי בתבנית מאפין קטנטנים ויצא להיט!
אפאם בננה בגרסה שלי:
1/4 כוס סוכר ג'אגרי קצוץ – יש לקנות בחנויות תבלינים
3/4 כוס מיים
3/4 כוס קמח אורז
2 בננות בשלות וקטנות מעוכות היטב בלי חתיכות
2 כפות קוקוס טחון (אפשר ורצוי להזהיב לרגע במחבת עם כף שמן קוקוס)
1/2 כפית הל טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר באבקה
1 כפית שומשום שחור או מלא
1/4 כפית אבקת אפייה
שמן קוקוס לשימון תבנית
תבנית עם שקעים קטנים
הכנה:
בסיר קטן להמיס את הסוכר במיים עד שנמס לחלוטין. ולקרר קצת.
להוסיף קמח אורז, בננות מעוכות, קוקוס, הל, ג'ינג'ר, שומשום ואבקת אפייה.
לערבב היטב
לשמן תבנית שקעים קטנים בשמן קוקוס למלא ולאפות בתנור 180 מעלות עד שמזהיב קלות.