אני אומרת שאם בחנוכה יש סופגניות מחופשות…
שמזמן שכחו שפעם היתה בהן ריבה…
אז למה לא אוזני המן מחופשות בפורים???
אוזני המן מכוסמין במילוי מנגולד:
לבצק:
חצי ק"ג קמח כוסמין
1/2 כף שמרים
1/2 כף סוכר קנים
1/2 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס חלב שקדים
1/2 כוס מיים + עוד קצת אם צריך
למלוי:
2 בצל קצוץ קטן
1 חבילה מנגולד קצוצה ממש ממש קטן
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
קצת צ'ילי לאוהבי הג'אנר
הכנה:
במיקסר: לערבב קמח + שמרים + סוכר +מלח
להוסיף: בהדרגה שמן זית, חלב שקדים ומיים עד שנהייה כדור בצק (אם חסר מיים אז להוסיף בהדרגה כמה כפות – זה תלוי בסוג הקמח)
ללוש 5-10 דקות עד שהבצק רך.
לכסות ולתת לו לתפוח משהו כמו שעה וחצי שעתיים.(תלוי כמה קררררר)
במחבת: לטגן בצל בשמן זית עד שקיפות.
להוסיף מנגולד קצוץ (אני קטפתי מהגינה גם ירוק וגם אדום) ולערבב עד התרככות המנגולד – שלוש ארבע דקות.
לכבות.
להוסיף מלח פלפל שחור וצ'ילי (אם אוהבים).
לקרר.
כשהבצק תפח הוא ממש כיפי וקל לעבודה. אפילו לא צריך לקמח את המשטח.
לרדד את הבצק דק דק (בשביל שלא יהיה יותר מדי בצק ופחות מדי מילוי באוזן…)
לקרוץ עיגולים בערך בקוטר 8 ס"מ
למלא 2 כפיות מהמלית ולהדק את העיגול למשולש. את הקצוות להדק טוב טוב ע"י צביטות בשביל שלא יפתחו באפייה.
כשכל האוזניים מסודרות למרוח מעט שמן זית על כל אחת.
לאפות בתנור חם 180 מעלות עד הזהבה.
טעים…לא רק בפורים…