כל כך הרבה אנשים נמצאים בימים אלו ביוון
מה שעשה לי חשק להעביר את הימים המטורפים האלו מול הים הכחול
ולאכול אוכל יווני משגע
ופתאום בא לי ספאנקופיטה שזה מאפה פילו ותרד מהמם יווני
שהביא אותי להכין את הגירסא שלי.
דפי אורז צבעוניים (מוצר חדש שגיליתי לאחרונה)
הצהובים עם כורכום הורדרדים עם סלק
שיהיה יותר צבעוני ושמח במטבח
מתכון לבורקס תרד צבעוני:
מה צריך:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ קטן
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
חבילת תרד בייבי 400 גרם
1/2 חבילה טופו או 3 כפות גדושות פטה עיזים
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח פלפל
דפי אורז צבעוניים
הכנה:
במחבת: לחמם שמן זית ולטגן בצל + בצל ירוק + שום עד שקיפות והזהבה ממש קלה
להוסיף תרד בהדרגה עד שכל התרד נכנס למחבת והוא מתבשל דקה שתיים
לתבל במלח פלפל ואגוז מוסקט (בגרסת פטה יש לשים מעט מלח כי המליחות תבוא מהפטה) ולכבות
לפורר טופו או פטה לפירורים ולערבב עם התרד
קערה עם מים פושרים: לטבול דף אורז עד שמתחיל לקבל גמישות
להניח על משטח עבודה ולחתוך את העיגול לחצי (הכי נח בעזרת גלגלת פיצה)
לשים כף גדושה של המלית על גבי כל מחצית עיגול
על מנת ליצור משולש
יש לקפל 2/3 מהדף לכיוון הצד המעוגל של הדף
לקפל מעל 1/3 נוסף
לקפל קיפול קטן את הדופן השלישית על מנת לסגור
תבנית: לשים נייר אפייה ולשמן קלות בשמן זית
יש להניח את המשולשים כך שהקיפולים פונים קלפי מטה
להבריש כל משולש במעט שמן זית
תנור 200 מעלות לאפות כעשר דקות עד שהבורקס נהיה קריספי
כדאי לאכול ישר ולא להמתין כי
- זה ממש טעים
- הפריכות נעלמת אם מחכים
*אם מסתבכים עם צורת משולש אפשר פשוט למלא ולגלגל
צמחוני, טבעוני, נטול גלוטן